GINSENG

GINSENG
GINSENG
To GINSENG, γνωστό ως το «φυτό της ζωής», είναι ένα βότανο με μοναδικές ιδιότητες. Η λατινική του ονομασία είναι Panax που προέρχεται από την ελληνική λέξη πανάκεια. Το GINSENG έχει ιδιαίτερη δράση σαν ρυθμιστικό – προστατευτικό του ανοσοποιητικού. Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τους αστροναύτες τους, ώστε να αποφεύγουν τις μολύνσεις κατά την διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού. Διεγείρει τις σωματικές και πνευματικές λειτουργίες, τροφοδοτώντας τον οργανισμό με ενέργεια, βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση, μειώνει το στρες και την κούραση και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού. 

Επίσης, μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα απομακρύνοντας τις τοξίνες, διατηρεί την ορμή και την ζωτικότητα και επιβραδύνει τη γήρανση του οργανισμού. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις: Άγχους, ατονίας, έλλειψης ζωτικότητας, κόπωσης, έντονης σωματικής δραστηριότητας και όταν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες πνευματικής εργασίας. Το GINSENG θεωρείται το αποτελεσματικότερο αφροδισιακό. Τι κρύβεται πίσω από την δράση του: Τα εκχυλίσματα του GINSENG είναι φυτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμόζεται στις εκάστοτε νέες καταστάσεις, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, η γήρανση. Τι υπόσχεται: Τα εκχυλίσματα GINSENG προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό. Ταυτόχρονα συγκρατούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με ειδικούς μάλιστα, οι δραστικές ουσίες του GINSENG όχι μόνο αυξάνουν τις επιδόσεις μας γενικότερα, αλλά δρουν και διεγερτικά αυξάνοντας τη λίμπιντο. Η βασική του ιδιότητα είναι ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα. Είναι ευεργετικό στην πίεση του αίματος, στην σεξουαλικότητα, στην αϋπνία, σε κάθε είδους αβιταμίνωση, αναιμία, σε έλλειψη γλυκόζης, κτλ. Στην σημερινή ζωή ένας τέτοιος παράγοντας είναι απαραίτητος για να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε σε όλους τους κινδύνους που διατρέχει το σώμα και το πνεύμα μας από την αφύσικη καθημερινότητά μας.

GINSENG-2
Η κινεζική ρίζα Ginseng είναι η ελληνική «πανάκεια», δηλαδή το φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Με τονωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο ως συστατικό σε διάφορες συνταγές, ροφήματα κτλ. Είναι άριστο τονωτικό και επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος μετά την κατανάλωσή της παράγει περισσότερες ενδορφίνες, βοηθώντας τον οργανισμό να κρατήσει σε μια ισορροπία τις ορμόνες του στρες. Μειώνει τη συναισθηματική φόρτιση και το άγχος, αυξάνει την πνευματική διαύγεια και εγρήγορση, τονώνει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την μείωση της κόπωσης, την αύξηση της αντοχής των αθλητών, ακόμα για τη βελτίωση της πέψης και τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωσή του διευκολύνει τη στύση και αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και την παραγωγή σπέρματος στους άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: