ΜΑΥΡΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

 ΜΑΥΡΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ. Black Himalayan Salt.
Το μαύρο Αλάτι Ιμαλάϊων (Black Himalayan Salt) είναι γνωστό και ως Kala Namak και εξορύσσεται από τις ηφαιστειογενείς περιοχές του Πακιστάν και της Ινδίας. Το χρώμα του είναι στην πραγματικότητα όχι μαύρο, αλλά ροζ –γκρι λόγω των μετάλλων που περιέχει. Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιείται ως καρύκευμα. Στο αρχαίο σύστημα ιατρικής της Ινδίας, την Αγιουρβέδα, το μαύρο αλάτι χρησιμοποιείται για τον τυμπανισμό, την καούρα και ως καθαρτικό.
Συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή, αφού σε αντίθεση με το κοινό αλάτι δεν αυξάνει την περιεκτικότητα νατρίου στο αίμα και σε όσους θα πρέπει να περιορίσουν τη λήψη αλατιού στη διατροφή τους. Βοηθά την πέψη, τη βελτίωση της όρασης και μαλακώνει το έντερο. Είναι 100% αγνό και φυσικό αλάτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: